Platte daken

Kiest u voor een plat dak, dan staat u best even stil bij de verschillende soorten afwerking én bij de keuze van de dakwerker. Een plat dak plaatsen is een aparte stiel, zo moet men rekening houden met de afwatering van het dak zodat er geen grote plassen komen te staan én ervoor zorgen dat alles vakkundig geplaatst wordt om de lange levensduur van de materialen te kunnen garanderen. De fabrikanten waarmee wij samenwerken staan er dan ook op dat alles nauwkeurig geplaatst wordt volgens hun richtlijnen om hun garantie te ondersteunen.

Wil u op uw plat dak ook een tuin creëren of een terras? We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Elk materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen om ervoor te zorgen dat uw dakbedekking een perfecte afdichting heeft. We zetten even alles op een rijtje zodat u de beste keuze kan maken.

EPDM rubber

EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Het is een éénlaagse synthetische dakrubber die intern gewapend is met glasvezel. De glasvezelwapening zorgt voor de dimensionele stabiliteit en de hoge inscheurweerstand. Dankzij de hoge elasticiteit is EPDM zeer goed bestand tegen scheuren en perforaties. Resitrix is dé nummer 1 in België, de fabrikant investeert in een netwerk van erkende installateurs die een Resitrix-opleiding kregen.
Roofix beschikt over het Resitrix-kwaliteitslabel, dat garant staat voor een waterdichte zekerheid. U krijgt 10 jaar waarborg, testen bewezen meermaals een minimum levensduur van 50 jaar.
Extra info over de productvoordelen van Resitrix vind je hier.

Testen hebben een levensduur van minstens 50 jaar aangegeven.

EPDM is uitstekend UV- en ozonbestendig en niet onderhevig aan extreme weersomstandigheden. Men kon geen versnelde veroudering van EPDM vaststellen tussen temperaturen van – 30 °C tot + 120 °C.

EPDM rubber beschikt over een hoge elasticiteit. Hierdoor is EPDM rubber uitstekend bestand tegen scheuren en perforaties.

Dankzij de lange levensduur is EPDM een milieuvriendelijke oplossing voor uw dakafdichtingen. Daarbij komt nog dat EPDM volledig recycleerbaar is en herwerkt kan worden in andere toepassingen.

Roofing

Kiest u ervoor om uw plat dak te bedekken met roofing (asfalt), dan zit u steevast goed met de tweelaagse dakbedekking van ‘De Boer’. Zij zijn dé referentie als roofingproducent in België.
Deze fabrikant werkt continu aan productinnovatie – en verbetering op alle vlakken. Zo ontwikkelden zij onder meer een unieke productgroep ‘Duo’ waarmee het beste gecombineerd wordt van 2 materialen, nl. harde polymeren ‘TPO’ (die een hoge elasticiteit en beloopbaarheid hebben) en zachte bitumen ‘SBS’ (perfect bestand tegen zware mechanische beproeving en grote temperatuurverschillen). U krijgt eveneens 10 jaar waarborg.

Onafhankelijke tests bewezen dat de dakafdichtingsproducten van De Boer een minimale levensduur van 35 jaar hebben. Het levensduurrapport kan je hier bekijken.

De daken afgewerkt met roofing van De Boer zijn bestand tegen hagel en storm. Bij regen en bij vorst zijn de daken beloopbaar. Bitumen hebben een grote kleefkracht en elasticiteit, een goede chemische weerstand tegen externe invloeden en heeft ook een thermische stabiliteit bij extreme weersomstandigheden, gaande van temperaturen van – 40°c tot + 150°c.

Bitumen is een ecologisch product op verschillende gebieden. Het wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, de bitumineuze daken lenen zich verder uitstekend voor waterrecuperatie en mits een witte reflecterende bovenlaag gaan ze de opwarming in de steden tegen. Bovendien is het materiaal ook vlot recycleerbaar. Ideaal dus voor een groen dak, letterlijk en figuurlijk!

Allerhande vormen, kleuren en toepassingen zijn mogelijk, van parabooldaken over groendaken en parkeerdaken tot tunnels, terrassen en balkons.

Meer weten over de productvoordelen van De Boer? Klik hier.

Realisaties

Bekijk alle realisaties

Heeft u een probleem met uw dakgoot of twijfelt u of deze toe is aan vervanging?
We hebben jarenlange ervaring in het plaatsen, herstellen en onderhouden van dakgoten,
contacteer ons gerust voor een afspraak.

Neem contact met ons op