Investeert u in zonnepanelen of een zonneboiler? Denk ook even aan de staat van je dak en de dakisolatie voor je eraan begint!

Het Vlaams Energieagentschap lanceerde een zonnekaart, een website waarop u kan nagaan hoe uw eigen dak scoort op vlak van zonne-energie. Voor gebouwen met een goede score berekent de zonnekaart automatisch wat zonnepanelen en een zonneboiler op het dak kunnen kosten en vooral wat ze kunnen opbrengen. Zo geeft de site een eerste inschatting, beslist de moeite waard om even te gaan kijken.

Zonnepanelen, zonneboilers en dakisolatie: de beste maatjes voor een zuinig energieverbruik.

Wie overweegt om zonnepanelen of een zonneboiler te plaatsen, dient wel even stil te staan bij de dakisolatie en de staat van het dak. Een goed geïsoleerde bouwschil vormt namelijk de hoeksteen van duurzaam bouwen.

In eerste instantie zorgt u ervoor dat uw woning zo goed mogelijk geïsoleerd wordt en minimaliseert u zo de energiebehoefte van uw woning. In tweede instantie zorgt u met zonnepanelen of een zonneboiler ervoor dat u de resterende energiebehoefte aanvult met groene, hernieuwbare energie. Om even duurzaam verder te kijken, is het natuurlijk belangrijk dat uw dakconstructie nog lange tijd kan meegaan, hiervoor kan je best met een dakwerker bekijken of de staat van uw dak nog voldoende is, zodat u waar krijgt voor uw investering.

Contacteer Roofix vrijblijvend voor een deskundig advies over de staat van uw dak en de mogelijkheden om uw dak te isoleren.

Alle nieuwsberichten